Penicillin provokation

Hvis du efter tidligere behandling med et penicillinpræparat har haft åndedrætssymptomer (vejrtrækningsbesvær eller hævelse i mund og hals), almensymptomer (utilpashed, svimmelhed eller besvimelse) eller hud udslæt, har vi mistanke om allergi overfor penicillinpræparater. Den eneste måde at finde ud af det på er ved, at vi foretager en penicillinprovokation på dig.

NB: Inden dit besøg i klinikken, skal der foreligge blodprøver, der IKKE viser tegn til allergi overfor Penicillin.

Forundersøgelse:
Du møder til journaloptagelse, hvor vi ud fra sygehistorien vurderer, om det er relevant at foretage en provokation. Vi vurderer samtidig om din helbredstilstand, blodtryk, lungefunktion og evt. medicinering taler mod en provokation, (beta-blokkere).
Hvis vi vurderer, at du skal have lavet en penicillinprovokation, vil denne blive lavet samme dag, og det kan vare op til mellem 4-6 timer,
(Er du forkølet eller har feber, vil provokationen blive udsat til en anden dag. Husk at du ikke må have taget antihistamin 3 dage før provokationen.).

Provokationen:
Du får en lille smule penicillinmikstur (opløsning med penicillin). Er du uden symptomer, har det godt og er din lungefunktion uændret, får du efter en observationsperiode en lidt større dosis. Hvis du efter yderligere en observationsperiode fortsat er symptomfri, har det godt og din lungefunktion er uændret, får du nu fuld dosis. Såfremt der ikke er opstået symptomer indenfor de næste to timer, måler vi igen din lungefunktion. Er den som tidligere og du har det godt, må du tage herfra.
Efter tidligst tre uger skal du gå til din egen læge, med henblik på at få taget en blodprøve, som vil vise, hvorvidt du er allergisk eller ej. Hvis du har dannet antistoffer mod penicillin, er du allergisk. Hvis ikke, så kan du tåle penicillin fremover. Svaret bedes du få hos egen læge.

Din tryghed og sikkerhed:
Du er i trygge hænder hos os og behøver ikke være nervøs for provokationen. Som sikkerhedsforanstaltning lægger vi en venflon (lille kanyle/plastikslange) i en af dine blodårer. Hvis du skulle blive utilpas af provokationen, kan vi give dig medicin direkte i blodåren, så det virker hurtigst muligt. Du skal selv gøre opmærksom på, hvis du bliver utilpas eller andet, men vi holder selvfølgelig også øje med dig.

Praktiske oplysninger:
Medbring lidt let mad, da det kan være godt at spise lidt mellem Penicillindoserne. (Vi har et køleskab til opbevaring af din mad/drikke). Vi anbefaler endvidere at du medbringer læsestof, da du jo skal være i klinikken en del timer.

Du må gerne benytte toilettet, men du må ikke låse døren. Brug i stedet skiltet (FRI-OPTAGET). Bliver du dårlig, kan vi ikke komme og hjælpe dig, hvis døren er låst.

Der er mulighed for trådløs internetopkobling. Kræver password. (Se opslag i venteværelset).

Vi anmoder endvidere om, at du ikke medbringer ting til underholdning, som kan genere nogle af vores andre patienter.

picture here
Spørgeskema
picture here
Høfeber
picture here
KOL
picture here
Astma
picture here
Forside